FAQ


  • Waar is Brink & van Keulen gevestigd?

Wij zijn gevestigd aan de Generatorstraat 17
1014 AT Amsterdam in Nederland

Dit is vlak bij het Sloterdijk station.

Tel: +31 (0)20 – 7370230
Fax: +31 (0)6 – 24731311

  • Kan ik bij u langskomen om het productieproces bij te wonen?

Ja dat kan, wij laten graag zien hoe wij onze producten maken, neemt u in dat geval via het contactformulier contact met ons op

  • Ik dacht dat Brink & van Keulen gestopt was, klopt dit niet?

Brink & van Keulen heeft inderdaad een herstart gemaakt in 2008, er was even sprake van dat het ambacht zou uitsterven maar net op tijd heeft zich een investeerder gemeld die het belangrijk vond om het cultureel erfgoed te behouden.

  • Waarom worden kroonluchters na verloop van tijd bruin?

Het bruin worden van de kroonluchter komt omdat zuurstof de buitenste laag van het koper aantast. Dit proces heet corrosie. Als deze corrosie te lang blijkt kan het ‘weer’ in het metaal gaan zitten, dit betekend dat je donkere plekken in de kroonluchter krijgt die later niet meer weg te poetsen zijn.

  • Echte koperen kroonluchters zijn toch bruin?

Dit is een veel voorkomende vraag. Echter zijn oude kroonluchters alleen maar bruin omdat ze niet vaak genoeg gepoetst zijn. U kunt dat mooi vinden maar dat is niet hoe kroonluchters er vroeger bij hingen. De kroonluchter werd gebruikt als lichtbron en om zoveel mogelijk licht te verspreiden door de ruimte was het belangrijk dat de kroonluchter al het licht reflecteerde. Mensen zorgden er dus voor dat de kroonluchter glom. Tegenwoordig zie je regelmatig dat kroonluchters donker zijn. Dit kun je mooi vinden maar dit is niet goed voor de kroonluchter.

  • Hoe vaak moet ik mijn kroonluchter poetsen?

In principe kun je de kroonluchter poetsen op het moment dat je zelf vind dat deze niet meer genoeg glimt. dit is afhankelijk van de luchtconditie in de ruimte, ongeveer elke vier weken. Bij Brink & van Keulen kunnen we echter een oppervlaktebehandeling doen waardoor u uw kroonluchter maximaal 15 jaar niet hoeft te poetsen.

  • Ik heb een oude kroonluchter gekocht, hoe kan ik
  • Ik heb een oude kroonluchter gekocht, kan ik die bij jullie laten opknappen?

Een kort antwoord kunnen we geven: Ja, zie hier