Restauratie

Koperen kroonluchters zijn onderhevig aan de elementen van de omgeving, licht en vocht in de lucht zullen door de jaren heen de kroonluchter aantasten en ervoor zorgen dat het messing donkerder wordt. Brink & van Keulen is in staat om koperen kroonluchters in een slechte conditie weer volledig ‘nieuw’ te laten lijken.

De glimmende koperen kleur zal in deze staat voor veel meer lichtopbrengst zorgen. Door de mogelijkheden met LED verlichting en een beschermlaag van speciale vernislaag kan een kroonluchter 15 tot 20 jaar onderhoudsvrij gemaakt worden.

Als uw kroonluchter zijn fraaie glans is verloren, is het tijd voor een grondige reinigingsbeurt en restauratie.

Laat uw kroonluchter:

  • Ophalen en demonteren
  • Polijsten voor herstel van de oorspronkelijke glans
  • Van een nieuwe vernislaag voorzien
  • Voorzien van nieuwe bedrading, fittingen en kaarshulzen
  • Terugbrengen op uw locatie
  • Opnieuw monteren

Taxatie

Iedere Oud-Hollandse kroonluchter heeft een economische en vaak emotionele waarde. Wanneer u in bezit bent van een Oud-Hollandse kroonluchter en u nieuwsgierig bent naar de economische waarde ervan, dan kan Brink & van Keulen u van dienst zijn. Lees meer

Kroonluchters voorzien van LED-kaarslampen

U kunt uw kroonluchter voorzien van elektrische LED-kaarslampen. U bespaart daar niet alleen tot 70% energie mee, maar het geeft u ook meer gebruikersgemak en een lange levensduur. U hoeft de kaarsen niet meer één voor één aan te steken maar u gebruikt gewoon een lichtschakelaar.

Aanbevolen door de Inspectie Cultuurbezit

De kroonluchters zijn na restauratie niet meer van nieuw te onderscheiden. De Inspectie Cultuurbezit schat het vakwerk van Brink & van Keulen zo hoog in dat zij voor monumentale kronen in plaats van regelmatig poetsen hun behandeling adviseren!