Het Management Team

Bob Koning Brink En Van Keulen

Bob Koning
Managing Partner

Project Planning & Production

Robert Profiel Foto 2022

Robert Pielanen
Managing Partner

Marketing & Acquisition

Bob Jansen Brink En Van Keulen

Bob Jansen
Managing Partner

Sales & Operations

 

Ambacht Sinds 1646

Eeuwen oude ambacht, moderne bedrijfsvoering
Brink & van Keulen 1646 B.V. heeft generaties lang duizenden koperen kroonluchters geleverd aan historische gebouwen, koninklijke paleizen en fraaie monumentale woningen. De kroonluchters zijn zelfs te zien in beroemde filmsets zoals bijvoorbeeld in James Bond films. Ons bedrijf oefent het geelgieters ambacht nog precies uit zoals vroeger. Voor de vervaardiging van de koperen onderdelen worden originele mallen uit die tijd gebruikt.

Ook het gieten gaat nog op de traditionele manier: in Brusselse aarde, een vettig soort zand. Hierna volgt het handmatig slijpen, schuren en polijsten tot elk onderdeel een briljante, goudgele glans heeft. Op deze ambachtelijke wijze zijn ruim honderd authentieke modellen mogelijk, waarbij de spanwijdtes tot wel 250 cm kunnen gaan. De grootste exemplaren kunnen daarbij meer dan 450 kilogram wegen. Deze zwaardere uitvoeringen hebben in de afgelopen 57 jaar wereldwijd naam en faam verworven. In vele paleizen, kerken en musea vormen zij het stralende middelpunt.

 

Stap 2
De Oude Kerk – Amsterdam

Sfeervolle verlichting met koperen kroonluchters
De gieterij heeft een selectie gemaakt van exemplaren die geproduceerd zijn op ambachtelijke wijze. Deze selectie is geschikt voor liefhebbers met belangstelling voor cultureel erfgoed en die oog heeft voor een sierlijk interieur of sfeervolle verlichting. Bekijk onze collectie in onze shop.

Per project denken wij mee in; welk type kroonluchter het beste past in de ruimte en welke verlichting het meest geschikt is. Als het nodig is voeren wij ook een constructieve berekening uit voor het gewicht van de kroonluchter. In samenwerking met lichtarchitecten, kerk en musea bestuurders realiseert Brink & van Keulen altijd een passende oplossing voor ieder gebouw en ruimte. Het bedrijf is is gevestigd in Amsterdam. Hier is het gietproces te zien, op open dagen of middels een afspraak.

Uw Totaal Partner

Brink & Van Keulen 1646

Brink & van Keulen 1646 B.V. van oorsprong een familiebedrijf houdt het 17e eeuwse gieters-ambacht in stand met het produceren van de hoogste kwaliteit koperen kroonluchters. Door eeuwenoude kennis overdracht heeft Brink & van Keulen een belangrijke rol ingenomen in het behoud van het gieters ambacht. Brink & van Keulen is gespecialiseerd op het gebied van productie, restauratie, taxatie en bemiddeling van oud Hollandse koperen kroonluchters.

Waarom Brink en van Keulen?

  • Jarenlange ervaring
  • Gegarandeerd kwaliteit
  • Deskundig advies/expertise
  • Wereldwijd bekend & gerespecteerd
  • Altijd een oplossing op maat
  • Een groot wereldwijd netwerk
  • Partner dealers in veel landen
  • Professioneel en vriendelijk

Wat Wij Voor U Kunnen Betekenen